vrijdag 3 mei 2019

Woordenschat & Handlettered Prose Dies (Deel 1)


Wanneer je een tijdje terug de video hebt gezien (niet gezien? Klik hier!) van mijn presentatie bij on stage, dan heb je deze projecten al voorbij zien komen! En zoals beloofd laat ik ze uitgebreid zien met wat tips erbij hoe je ze kunt maken. Dit is deel 1 van de blog over deze projecten!De projecten zijn gemaakt met de nieuwe Praiseworthy Prose Bundle uit de jaarcatalogus 2019-2020 die op 4 juni live gaat. In dit geval heb ik de Nederlandse variant 'Woordenschat' mogen gebruiken. 10 stempels, waarvan 7 teksten en drie 'achtergrond' stempels.
 De stempels gebruikte ik in combinatie met de prachtige letterstansen 'Handlettered Prose Dies' 


De afmetingen (17/8" x 1" / 4,8 x 2,5 cm) van de letters zijn heel gunstig, waardoor je ze op kaarten, vlaggenlijnen, doosjes etc goed kunt gebruiken. Zoals je ziet zijn ook alle leestekens toegevoegd, superhandig! Tegelijk zijn ze groot genoeg om van een afstand te kunnen lezen. Zie jij al mogelijkheden?

Zusjes


De eerste kaart die ik heb laten zien is gemaakt met een watercolor techniek. In het filmpje laat ik zien dat ik met een aquapainter (waterpen) eerst een figuur teken. In dit geval een hartje. Dit doe ik nog zonder inkt. Hierna tik ik het water aan met de gewenste kleur (crushed curry) waardoor het figuur zicht vult met kleur. Zit is het resultaat: een 'crisp' achtergrond. Uiteraard is deze techniek het beste toe te passen op watercolor papier.

Het woord 'zusjes' is uit Cajun Craze cardstock gestanst. De kleine hartjes achter de tekst 'familie' zijn met crushed curry gestempeld. Deze heb ik op het einde een paar keer 'afgestempeld' zodat ze lichter zijn geworden.

Het randje van de rechthoek met de tekst, onderaan de kaart, heb ik in de inktpad geduwd. Watercolor papier is dikker dan normaal papier en neemt de inkt nog mooier op. Zo krijg je een soort kader aan de zijkant van je papier. 

Fun fold baby


De volgende kaart is een fun fold kaart. Misschien was het je al opgevallen, maar alle projecten zijn in de kleurfamilie 'Regals' gemaakt. Mijn favoriete kleurfamilie :).

Voor deze kaart gebruikte ik Blackberry Bliss, Rich Razzleberry en Basic Gray. De voorkant heb ik met behulp van de stamparatus gemaakt. Door het handige gridpapier (lijntjespapier) wat bij de stamparatus zit, kun je je papier zo verschuiven dat de stempel in een rechte lijn naast elkaar afgedrukt wordt. De hartjes zijn uit de hand gestempeld. 

De binnenkant heb ik een fun fold (veel te vinden op youtube!) gemaakt. Het stippeltjespapier is het basis DSP wat (op dit moment nog tot 3 juni) in elke kleur te verkrijgen is. De spierwitte letters daar bovenop steken mooi af wanneer de kaart uitvouwt. 


Weer stempelde ik de hartjes uit de hand. De pareltjes op de kaart zijn de gewone basis witte pareltjes. Deze heb ik gekleurd met de stampin blends. Zo heb je altijd de perfecte kleurmatch!

Wat vind jij van deze twee projecten?
Over een paar dagen kom ik met deel twee en vertel ik meer over de projecten die nu nog niet aan bod zijn gekomen!

* Verzamelbestelling 15 mei
* 1 juni open dag van 10-14
* Nieuwe catalogus 4 juni online! Eerder een papieren exemplaar ontvangen? Laat het me weten!
* Abonneren op mijn blog levert je voordeel op!

Zoveel te doen, 
doe wat je leuk vindt!

Salina*
Geen opmerkingen:

Een reactie posten