zaterdag 4 mei 2019

Woordenschat & Handlettered Prose Dies (Deel 2)


In de vorige blog heb ik jullie meegenomen in twee projecten: de Fun Fold Baby card en Zusjes kaart. Niet gezien? Lees hier terug!

Vandaag deel twee waar ik je de drie andere projecten zien die ik voor mijn presentatie bij On Stage heb gemaakt. Laat je weten wat je ervan vindt? En heb je vragen over hoe iets gemaakt is? Stel ze!

WOOHOO


Dit cadeaudoosje maakte ik van de Kraft Pillow Box. Handig zo'n basis om op te werken en deze wordt ook doorgezet in de nieuwe catalogus! Zoals je ziet heb ik hier twee teksten gebruikt en ben ik aan het knippen gegaan. 'Ga zo door' heb ik na het stempelen losgeknipt van de uitleg. Een leuke verpakking voor geld o.i.d.

'Uitgelaten' heb ik met de de Stampin' Markers gekleurd en daarna gestempeld. Zo krijg je een twee kleuren effect. De Woohoo!! is uiteraard met de snijmallen gestanst. In dit geval uit Shaded Spruce cardstock. Een kleur die veel gebruikt wordt tijdens de kerst, maar in combinatie met de Mint Macaron twine (Natures Twine, gaat door naar de catalogus!) en de kraft box een prachtig op zichzelf staande kleur.

Het geheel maakte ik af met de faceted dots. De Mint macaron juweeltjes blinken weliswaar niet, maar geven het geheel net wat extra touch. Wil je deze zelf nog graag gebruiken, bestel ze dan nog voor 4 juni. Deze gaan helaas niet mee naar de nieuwe catalogus.

THANKS

Bij de Thanks kaart gebruikte ik de eclips techniek. Hiermee lijkt het alsof de letters op de kaart zweven.

De basis van de kaart is gemaakt van Pumpkin Pie cardstock.

Eerst heb ik de kaart gestempeld met een van de  achtergrondstempels. In de kleuren:
* Cherry Cobbler
* Cajun Craze
* Pumpkin Pie
* Crushed Curry

Hierna heb ik de letters stuk voor stuk uitgestanst. Ik heb ze bewust niet allemaal tegelijk gedaan (ookal is dat sneller) om schuiven van de letters te voorkomen. Zo kun je de stansen ook wat dichter bijelkaar uitsnijden. Wanneer je ze tegelijk stanst staan de letters wat verder uit elkaar. Dat is natuurlijk een keuze. Na het uit stansen heb ik mini Stampin' Dimensionals gebruikt om de letters weer terug 'op hun plaats' te plakken. 
De stempel 'dankbaar' is met memento black gestempeld. 

LABELS 


Het was heel leuk om deze labels te maken! Zo makkelijk, maar zo doeltreffend.

De basis is van Thick Whisper White. Dit is wekelijk aanzienlijk dikker dan gewoon whisper white cardstock waardoor het geheel een stevigere basis krijgt. 

Eerst heb ik de labels gestempeld. Het effect van de schuine zijkanten heb ik gemaakt door een gewoon a4tje neer te leggen waar ik niet wilde dat de stempel kwam. En dan is het gewoon stempelen maar!

De gestanste letters en de stempels zijn in dezelfde kleuren gebruikt. En ja, hier ook weer de regals :). 

De bovenste laag bestaat uit een strook vellum. Deze heb ik met een bijpassende tekst bij het basislabel met memento black gestempeld. 

Vervolgens gaatjes erin, lintje er doorheen en nog een touwtje (nature twine) om het lintje om het helemaal af te maken. Niet moeilijk om te maken, wel super om te geven en te krijgen!


Toen ik de stempelset en snijmallen thuisgestuurd kreeg een paar maanden voordat on stage begon, wist ik niet heel goed wat ik ermee aan moest. De letterstansen zijn prachtig en daar kreeg ik wel ideeën mee, maar de stempelset vond ik werkelijk lastig. Hopelijk heb ik jou kunnen inspireren wat je met deze gave nieuwe Nederlandse stempelset kunt doen!


De set woordenschat en Handlettered Proces Dies zijn vanaf 4 juni bij mij te bestellen. De set is verkrijgbaar als bundel voor
€63,75. Uiteraard zijn beide producten ook los te verkrijgen. De stempelset is dan €25,- en de snijmallen kosten €46,-. Met de bundel krijg je 10% korting op beide. 


* 1 juni Open Huis van 10 -14 uur.
* Volgende verzamelbestelling op 15 mei
* Volgende workshop op 22 mei - Minialbum
* 15 juni Summerfair bij de Kruishoeve in Vught


Zoveel te doen, 
doe wat je leuk vindt!

Salina*


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten