maandag 29 juli 2019

Party til the cows come home


Daar zijn ze weer! Die heerlijke koeien van de Over the moon set! En deze keer heb ik fun fold kaart gemaakt die eigenlijk best makkelijk is. Het idee heb ik van Prairie Paper & Ink, zij heeft een filmpje ervan gemaakt op youtube. De maten is ze niet altijd even duidelijk in, maar een beetje passen en meten en je eigen fantasie gebruiken werkt ook ;)

Hieronder zie je hoe de fun fold werkt. Excuus voor het kleurverschil, er is iets niet goed gegaan met de foto's. De band om de kaart heeft, naast dat het er gezellig uitziet, een functie. De kaart blijf namelijk niet goed dicht wanneer je er niks omheen doet. De koeienvlekken heb ik zelf getekend en met de black Stampin' Marker ingekleurd.


En kiekenboe! Daar komen de koeien tevoorschijn!


Het was nog best een karwei om alle koeien bij elkaar te stempelen. Om te zorgen dat ze niet over elkaar gestempeld raakte, heb ik gebruik gemaakt van de maskeer techniek. 

Nadat je bepaald hebt waar welke koe moet komen die vooraan moet komen staan, pak je er een blokje met memovelletjes bij. En een schaar, niet te vergeten.Je stempelt eerst op je Whisper White en ook nog eens op een memoblaadje. Zorg hierbij dat de bovenkant van je afbeelding op het gedeelte valt wat aan de achterkant plakt. De afbeelding knip je zo precies mogelijk uit en plak je op je eerder gestempelde afbeelding op je project. Dan stempel je de volgende koe op je project, gewoon over het memoblaadje heen met het gedeelte van de koe die je zichtbaar wilt hebben op het witte vel. En dan nog eens op een memoblaadje. En zo verder. Zelf een keer doen, maar geen idee? Kom een workshop volgen, dan besteden we er uitgebreid aandacht aan!De koeien heb ik op het laatst ingekleurd met de stampin blends. Je ziet vast dat het rechthoekje waar de koeien op staan niet recht geplakt is. Dit komt omdat je eerst bepaald wat je door het venstertje wilt laten zien, dat teken je af en dan plak je m vast.

Zelf maken? Hieronder laat ik je zien welke materialen ik gebruikt heb. Ik heb een aantal snijmallen gebruikt, maar je kunt dit ook prima met een circle punch en een schaar voor elkaar krijgen!

* Woensdag 31 juli doe ik weer een verzamelbestelling. Bestel je mee?
* De najaarscatalogus is al zichtbaar voor demo's, wil je een exemplaar ontvangen in augustus? Reserveer er nu 1!
* In augustus beginnen alle workshops weer. Klik hier voor de kalender
* Wist je dat je bij mij ook losse vellen papier kunt kopen? Stuur even een appje, ik heb bijna altijd voorraad van alle kleuren.

Zoveel te doen,
doe wat je leuk vindt!


Salina*

Geen opmerkingen:

Een reactie posten