dinsdag 19 november 2019

Use Your Scraps! Stamp Impressions Blog Hop


Scroll down for translation in any language!

Welkom bij weer een nieuwe Stamp Impressions Blog Hop! Deze maand willen we je laten zien dat je met scraps, overblijfselen van andere projecten, ook nog aan de slag kunt. Zo bewaar ik veel snijafval van mijn cardstock op kleur en gebruik ik met regelmaat kleine stukjes voor kaarten en projecten, wat jij?

Echt scrapbooken is niet aan mij besteed, dus gooide ik het over een andere boeg. Voor deze hop maakte ik kerststerren uit de overblijfselen van mijn kerstslingers voor de Hersenstichting!


Super simpel, vrolijk, decoratief en ook heel leuk te maken met kinderen! Door middel van zwarte bakers twine heb ik er een lus aan gemaakt om ze op te kunnen hangen. 

Maar eerst: welk 'snijafval' heb ik dan gebruikt??


Voor de kerstdagen maak ik geregeld kerstslingers. 15% van de opbrengst van deze slingers gaat naar de Hersenstichting. De slingers maak ik met de Banner Triple Punch en daar komen alle driehoekjes uit die je rechts op de foto ziet. En dat zijn er nogal wat aangezien de vlaggetjes dubbel zijn!

Terwijl ik daarmee bezig was, bedacht ik me dat er toch iets mee te maken moest zijn. Een kaart bouwen was best lastig, tot ik er ineens de punten van een ster in zag!


Door ze in een ronde over elkaar heen te plakken heb je binnen no time een makkelijke kerstster! Hoe leuk is het om dit ook met je kind of kleinkind te doen. Om de sterren op elkaar te plakken zonder dat ik ze aan de tafel of het gridpapier vastplak, leg ik er een siliconen matje onder. Hierop blijft de ster niet plakken mocht ik onverhoopt wat knoeien met de lijm (en dat doe ik nooooit.... ahum)


Bij kerst horen glitters (op zich overal wel bij.. hihi), dus ik heb de sterren bewerkt met de wink of stella glitterpen. Bij sommige alleen de randjes van de ster of hier en daar een streepje. Die pen is echt mijn secret wapon als het gaat om iets wat extra's toevoegen aan je project. 

Ook gebruikte ik de zilveren metallic pearls en de rhinestones. Toch net even wat gezelliger, vind je niet?
Wil je graag een kerstslinger hebben? Deze kost €20,- en er gaat €3,- van dit bedrag direct naar de hersenstichting! Nog eens teruglezen over mijn actie? Lees hier!Hop je mee door europa om te zien wat mijn collega's van hun scraps hebben gemaakt? 
Als je op next klikt ga je naar Sigrid 


En wil je nog even terug naar waar je vandaan kwam? Klik dan op previous en ga terug naar FannyLaat je nog een reactie achter? Dat zou leuk zijn!

* 24 november kerstfair in cromvoirt
* 29 november Stamp a Stack Workshop voor de Hersenstichting
* Heel november december nog kerstartikelen voor de Hersenstichting verkrijgbaar!

Zoveel te doen, doe wat je leuk vindt!

Salina*

2 opmerkingen:

  1. Wat een leuk idee!! Vind je slingers altijd al zo leuk (moet ik ook weer eens doen), maar van de 'leftovers' zoiets leuks maken, top!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Great idea to use your scraps! Have to keep that in mind if I make a banner.

    BeantwoordenVerwijderen