zondag 19 januari 2020

Condoleance Kaart * Stamp Impressions Blog Hop


For translation, see the sidebar at the right side of the page.

Welkom bij de eerste bloghop van 2020 van de Stamp Impressions Europe. We starten het jaar met de hele groep met frisse moed, een nieuwe planning en veel inspiratie voor jou! Als het goed is kom je net bij Sigrid vandaan, tenzij je bij mij begonnen bent.

We hebben een iets minder vrolijk thema gekozen om af te trappen en daarmee ook meteen een uitdaging. Condoleance kaarten zijn lastig om te maken en heel erg belangrijk. Je wilt graag een mooie boodschap brengen in kleuren of tinten die passen bij het moment.


Voor deze kaart heb ik twee kleuren uitgekozen (als je wit niet meetelt). Het resultaat is een zachte, lieve kaart. Enkele bloemen heb ik door elkaar gestempeld en enkele heb ik gemaskeerd. Dat is een techniek die zorgt dat je 'over elkaar' kunt stempelen.

Bij maskeren stempel je eerst het figuur op je kaart die je 'vooraan' wilt hebben. Deze stempel je vervolgens op een dun kladvelletje of memoblaadje. Je knipt het daar uit en legt dit over je gestempelde figuur voor je kaart. Nu kun je je volgende afbeelding stempelen. Deze komt er dan als het ware achter te staan.


Stempelen op vellum vind ik altijd wat spannend. Je hoeft het maar net aan te raken en het vlekt nog uit. Laat je gestempelde tekst of afbeelding op vellum altijd goed drogen voordat je ermee verder gaat. Even drogen met de heattool is ook een optie, je vellum kan wel wat gaan bobbelen hierdoor. 


Om mijn kaartenrek met verschillende soorten kaarten gevuld te houden, maak ik vaak twee van dezelfde kaarten. Nou ja, dezelfde. Zelfs als je het zou willen worden kaarten die volledig gestempeld zijn nooit helemaal hetzelfde. 

Hieronder laat ik je zien welke materialen ik gebruikt heb. Ik heb er deze keer voor gekozen om juist materialen uit de jaarcatalogus te gebruiken. De set, floral essence, is een verborgen diamantje. Deze set kun je zelfs combineren met twee punches. De leaf punch en de perennial flower punch. Voor het gemak heb ik die ook in het overzicht gezet.Mijn collega demo's hebben ook hard hun best gedaan om jullie inspiratie te geven voor dit thema. Moeilijk thema om vaak zelf iets te verzinnen, maak dus zeker gebruik van deze voorbeelden!

Als je verder hopt, kom je uit bij Fanny - Handmade by Fanny
Onder de knop vindt je ook nog de andere deelnemers van de bloghop!* 22 januari verzamelbestelling. Graag voor 12:00u die dag doorgeven!
* Catalogus ontvangen? Stuur me een berichtje via contact in de rechterkolom van de pagina.
* De volgende workshop is op 7 februari, kom jij eigen designpapier maken?
* De carnavalsslinger voor Keiespellersdurp is weer beschikbaar!

* CUT * FOLD * INK * STAMP * WRITE * SEND * REPEAT *

Creatieve groet,

Salina*

5 opmerkingen: