dinsdag 19 mei 2020

Color Combo! Bloghop Stamp Impressions EuropeWelkom bij de nieuwe bloghop van de Stamp Impressions Europe! 
For another language, please select yours in the right top corner of this blog!

Dat is even vrolijk binnenkomen, vind je niet? Toen we deze maand de nieuwe opdracht bespraken met onze bloggroep was ik meteen enthousiast. We hebben deze maand namelijk een colour combo in petto voor je. Alle dames hebben gebruik gemaakt van de volgende kleuren:


We mochten dan zelf nog kiezen uit de Lovely Lipstick of Melon Mambo. Helaas gaat de Lovely Lipstick ons verlaten. Zo'n mooie diepe roze/rood tint zie je niet snel terugkomen, maar ik kan je verklappen dat er wel een hele gave roze tint in de nieuwe In Colors te vinden is! Je zult niet teleurgesteld worden.

Waarom heb ik dan voor Melon Mambo gekozen?? Nou.. ik dacht meteen aan de pigment sprinkles. Nog zo'n gaaf product wat helaas de nieuwe catalogus niet gehaald heeft. De pigment sprinkles zijn pigmentpoeders. Deze bewerk je met water om een prachtige kleurexplosie te krijgen. Voor deze kaart heb ik uitsluitend de Melon Mambo sprinkles gebruikt. Je ziet dat er verschillende tinten roze naar boven komen, dat komt door het pigment in de poeder.


Wat ik gedaan heb is een stuk watercolorpaper nat gemaakt en toen de sprinkles erover gestrooid. Deze gedroogd met een heattool en vervolgens de stappen nog twee keer herhaald. Zo krijg je een diep dekkende kleur op je watercolor paper. Met de Poppy Moments snijmallen heb ik de basis van de bloemen daarna uit het watercolor paper gesneden. Uit Melon Mambo papier heb ik de bovenste laag van de bloem met deze stansen gesneden. 


De gevraagde kleur Old Olive komt terug in de blaadjes van de bloemen. Ik heb een vel Old Olive papier gepakt en deze eerst bestempeld met de 'splashstempel' uit de Painted Poppies stempels. Hierbij gebruikte ik ook Old Olive inkt. Daarna heb ik de blaadjes met de Poppy Moments snijmallen gesneden. Eerlijk gezegd heb ik gewoon alle blaadjes die in de set zaten gesneden tot ik geen papier meer over had. Daarna ben ik ze pas gaan verdelen onder de bloemen. 


De laatste kleur is Smokey Slate. Deze grijstint gebruik ik eigenlijk bijna nooit, dus ik was echt even op zoek hoe ik die ging verwerken. Door de Smokey Slate als basis van de kaart te pakken, poppen de bloemen echt van de kaart af! Om het niet alleen maar een grijze kaart te laten zijn, heb ik ook hier op de achtergrond met dezelfde kleur inkt gestempeld. 

Ik heb er bewust voor gekozen om geen tekst op deze kaart te gebruiken. De compilatie van bloemen was precies mooi zo voor mij en ik vond het zonde om er dan nog een strookje hier of daar tussen te frotten. Ik merk dat ik dat steeds vaker doe. De tekst die je wilt zeggen kan wat mij betreft prima aan de binnenkant! Deze kaart gaat iig naar een jarige dame.

Hieronder vind je een overzicht van de materialen die ik heb gebruikt. Laat je niet afschrikken door de hoeveelheid. Ik wil graag compleet zijn zodat je ook een idee hebt wat voor basisspulletjes je het beste naast alle mooie items kunt verzamelen. Kom je er niet uit? App mij gerust. 

MATERIALEN18 mei doe ik een verzamelbestelling. Komt je wensenlijstje boven de €40,- uit? Dan hoef je niet te wachten op die verzamelbestelling om verzendkosten te besparen, ik verzend jouw bestelling naar jou thuis. Dit is een persoonlijke actie en deze geldt nog tot en met 2 juni.

Als het goed is komt je net bij Sigrid Joch - Sigrids Kreative Art vandaan. Dan kun je nu lekker door hoppen naar Rosa Mädchen
Hieronder vind je nog een lijstje met alle deelnemers mocht je random willen kijken. 

Blijf thuis, blijf creatief!

Creatieve Groet,

Salina*
* CUT * FOLD * INK * STAMP * WRITE * SEND * REPEAT *

6 juni open dag
7 juni online open dag
3 oktober creative event!

Deelnemers:
Salina - PaperStar* (je bent nu hier!)
2 opmerkingen: