donderdag 3 september 2020

Beestenbende

 


Heb jij ook van die sets in je kast staan die je al heel vaak in je handen hebt gehad, maar nog nooit iets mee hebt gedaan? Nou dit is er eentje van mij. Kei leuk is deze, alleen moest ik dat nog even doorhebben..

MASKEREN
En nog leuker is dat ik meteen ook weer eens wat technieken uit de kast heb getrokken. Zie je dat de dieren 'over elkaar' gestempeld zijn? Ja dit zijn allemaal losse stempels, van de olifant tot de giraffe, de boom, de koala en de vogel! Hoe dan? Nou met de maskeertechniek. Hieronder laat ik je zien hoe ik dat gedaan heb door middel van een maskingvel (helaas niet van SU, wel bij elke hobbywinkel te verkrijgen)


OLIFANT VOOROP
Als eerste heb ik de 'volgorde' van de dieren bepaald. Ik wilde graag de olifant helemaal vooraan hebben, dus die moest ik als eerste stempelen. Ik stempelde deze op mijn vel, maar ook op het maskeerpapier. Dit is een vel wat aan de achterkant licht plakt en waar je aan de voorkant op kunt stempelen. Daarna knipte ik de olifant uit en plakte ik deze precies over mijn gestempelde olifant op het vel. Ook zo met de giraffe, dat is te zien op de foto.


LAAGJE VOOR LAAGJE
De lagen zijn zo op deze manier helemaal opgebouwd. Je plakt het gestempelde af en stempelt het volgende er weer overheen. Ook de rand van de globe heb ik afgeplakt, omdat ik niet wilde dat de boom buiten de rand zichtbaar zou zijn. Vaak zie je dat dan nog net op je project. Geen probleem: gewoon afgeplakt. Het leukste is natuurlijk alles er weer afhalen op het eind: er komt een waar kunstwerkje tevoorschijn. 

KLEURTJE GEVEN
De figuren zijn allemaal met memento black gestempeld. Daardoor is het mogelijk om te kleuren met de Stampin' Blends. Deze zijn namelijk op alcoholbasis, dus je randen vloeien dan niet over. Persoonlijk kleur ik het allerliefste met mijn blends, het vloeit mooi over en je krijgt een prachtig geheel.

SHAKE IT
Bij dezer set kun je ervoor kiezen om de snijmallen 'snow globe scenes' te kopen. Je kunt dan namelijk de bol, waar ik de beestjes in gestempeld heb, en de onderkant ook uitstansen. En nog leuker: je kunt de snow globes erbij kopen en een shakerkaart maken! Bij deze kaart heb ik er pailletjes in gedaan in allerlei kleuren. Stampin' Up! heeft 4 verschillende soorten doosjes met pailletjes. Zelfs sneeuwvlokjes!


Kijk nou hoe leuk dit is! Je kunt deze bollen ook vullen met water, net als de kleine weckpotjes die dit jaar nieuw in de catalogus zijn gekomen. Hieronder laat ik je zien welke producten ik heb gebruikt. Laat je niet overweldigen, ik laat je zien wat ik allemaal gebruikt heb. Je kunt hier uiteraard een keuze in maken of lekker los gaan en alles aanschaffen om ook zo'n gave kaarten te maken!

MATERIALEN

BESTELLEN
Aanstaande maandag is het weer besteldag! Besteld er nog iemand met je mee (dat laat ik je dan weten) dan betaal je geen verzendkosten wanneer je het pakket bij mij ophaalt. Wanneer je alles heerlijk thuisbezorgd wilt hebben, kost dat €5,95 en wordt het bezorgd door UPS. Heb je de kortingskaart van mijn open dag nog? Niet vergeten hoor! Deze is nog geldig tot en met eind september.

CREATIEVE GROET,

SALINA


* CUT * FOLD * INK * STAMP * WRITE * SEND * REPEAT *

14 september verzamelbestelling
Heel de maand september de gave instapactie!
18 september workshop: No line watercoloring

Geen opmerkingen:

Een reactie posten